headerimage

Zoek je goede Oedeemtherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Anke, praktijkassistent bij Fysio Helmond. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Oedeemtherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830643 WhatsApp

Verlichtende oedeemtherapie in drie stappen

Klachtenbeeld lymfe-oedeem

Als je last hebt van lymfe-oedeem voelen je armen of benen vermoeid en pijnlijk. Omdat dit je belemmert in je bewegingen voelen de meest alledaagse ondernemingen zwaar. Naast medicijnen kan ook oedeemtherapie helpen om je klachten te verlichten. Maak vandaag nog een afspraak voor oedeemtherapie.

Wat is oedeem precies?

Je lymfesysteem draagt zorg voor het circuleren van vocht in je lichaam waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. In het geval van oedeem werkt je lymfesysteem niet goed en gaat vocht zich ophopen. Dit kan ontstaan door een operatie of bestraling maar het kan ook aangeboren zijn. Met oedeemtherapie helpen we het vocht weer op weg.

Oedeemtherapie in drie stappen

Tijdens een behandeling oedeemtherapie maken we gebruik van een combinatie van behandelingen: massage, medical taping en training. De massage heet ook wel manuele lymfedrainage en zorgt ervoor dat je lymfesysteem wordt gestimuleerd. Dan passen we medical taping toe om de weefsels meer ruimte te geven en het vocht snel weg te laten. Daarna gaan we aan de slag met training. Deze training bestaat uit ademhalingsoefeningen en strek- en krachtoefeningen en is erop gericht de kans op herhaling te verminderen.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

1.732 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top