headerimage

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk dat de patiënt en ik gelijkwaardig zijn en zo behandel ik mijn patiënten ook. Ik probeer hierin een beetje een persoonlijke sfeer te creëren.

quote

Hoe het begon…

Op de middelbare school is mijn interesse voor fysiotherapie ontstaan. Vanaf de eerste klas had ik al grote interesse in het menselijk lichaam. Daarnaast had ik ook affiniteit met sport en bewegen. Fysiotherapie brengt deze interesses samen, vandaar dat ik na mijn middelbare school de studie fysiotherapie gevolgd heb. Hier heb ik geen moment spijt van gehad.

De eerste afspraak

Allereerst vindt er een uitgebreid gesprek plaats, wat voelt/ervaart de patiënt en wat reden is dat hij of zij naar de fysiotherapeut gekomen is. Vervolgens onderzoek ik het probleem en deel ik mijn gedachtes met de patiënt. Ik vind het belangrijk dat de we op één lijn liggen. Daarna stel ik een behandelplan op en ook hierbij vind ik het belangrijk dat we ons daar allebei in kunnen vinden. Ik besteed veel aandacht aan het uitleggen van de klacht. Ik wil dat de patiënt voordat hij naar huis gaat begrijpt wat ik verteld heb en dat er een plan van aanpak is. Dit zorgt vaak voor een gevoel van rust bij de patiënt.

Allebei experts

De patiënt en ik zijn gelijkwaardig en zo behandel ik mijn patiënten ook. Ik probeer hierin een beetje een persoonlijke sfeer te creëren. Ik ben van mening dat de patiënt en ik beiden experts zijn. Zelf ben ik dan de expert in het bewegen en menselijk lichaam, maar de patiënt is expert is zijn/haar eigen belevingswereld. Dat kan ook zeker waardevol zijn voor het behandelproces.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top